IMPACT

HET BEGINT MET DE VAATWASSER

en eindigt met de stofzuiger

Ze verwachten dat er na de Coronacrisis een golf van echtscheidingen op gang zal komen. Ik begrijp dat. Moet je zien hoe die vaatwasser weer is ingepakt, dat gaat nergens over. De kopjes op de verkeerde plek waardoor het rekje niet kan worden dichtgeklapt, terwijl ik daar juist altijd de glazen neerzet die er wel onder passen (ik heb ze er zelfs voor gekocht!). De grote borden in het midden zodat die sproeiarm er tegenaan komt en de boel niet schoon wordt, de schaaltjes zo neergezet dat ze alle ruimte innemen. En het ergste: de aardappelpuree schaal niet afgespoeld, dat is vragen om die nare drab in het filter en zo’n akelige film op de glazen. ‘Doe het dan zelf’, was de reactie.

Helemaal klaar met beeldbellen
In begin vond ik het zelfs best wel leuk als part-time-zombie, binnenslaper dus. Gezellig lekker thuis, samen eten, koffie, slapen in hetzelfde bed. Maar dat begint te slijten. Ik ben helemaal flauw van het beeld-bellen en tele-vergaderen. Mijn mancave op zolder is bedoeld voor ontspanning en niet als werkplek. Daar zit je dan, in je Self-Storage. En al die berichten over Corona ben ik ook meer dan zat, het gaat er altijd over, in de krant, op radio, voor de TV. Ik hoorde het zelfs in de roep van de ganzen die overvlogen toen ik aan het luchten was: côrônà, côrônà, côrônà. En om de haverklap de vaatwasser al weer vol omdat we thuis werken.

Deug jij wel?
Dat boek van ‘De meeste mensen deugen’ heb ik trouwens ook in een hoek geflikkerd, mijn DNA zou voor weet ik hoeveel procent overeenkomen met een banaan! Ik persoonlijk vind dat appels met peren vergelijken. En dat betekent dan dus ook dat ik voor 99,99999 etc % lijk op Hitler, Stalin, Mao en Kim Jung Un en nog een stel van de engerds. Je wordt bedankt, Rutger Bregman, deug jij eigenlijk wel?

Inmiddels ook al drie keer de tuin geschoffeld, zeer tot ontevredenheid van mijn echtgenote. Blijkbaar heb ik vakkundig alle bloembollen doormidden getuinierd. Weer niet goed.

Afreageren
Maar dat ene wandje ga ik nu echt niet sauzen, daar heb ik al helemaal geen zin. Ze bekijkt het maar.‘Je moet niet zo op me afreageren’, kreeg ik te horen. Op wie dan wel? Want mijn kinderen zijn de deur al uit. Vandaar dit stukje. Zo dat lucht al een beetje op.Met een zucht pak ik de stofzuiger. Helemaal uit mezelf. Zo ben ik dan ook wel weer.

Maar als iemand er eens met míj́ over wil praten, graag!
Hieronder ziet u mijn telefoonnummer.

Anne Zweers
Geestelijk Verzorger te Breda
06-206 15 723

More coverstories

IMPACT

Intro teaser afbeelding

Hoe houd je het uit met jezelf. Voor originele gedachten en tips kijk op 'Lees meer'.

IMPACT

Intro teaser afbeelding

Omdat iedereen nu klaar is met constant praten over het nieuws, stellen we vanaf nu hier een filosofische vraag. kijk op 'Lees meer'

IMPACT

Intro teaser afbeelding

Offers brengen om een leven te redden. Het thema van militairen én van deze paastijd. Aalmoezenier Sander Zwezerijnen schreef er een mooi stuk over.