Hoofdaalmoezenier

Afbeelding J.P. Thoni
Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier Jean Paul Thöni

Welkom beste lezer!

Leuk dat je de moeite hebt genomen om onze website te bezoeken. Je vindt hier allerlei informatie over het ambt  van krijgsmachtaalmoezenier. Misschien kan ik beter spreken over een vak, want een vak is het zeker. Of nog beter, een roeping. Als aalmoezenier bij de krijgsmacht moet je van vele markten thuis zijn. Als gelovige sta je voor onze Rooms Katholieke traditie, als pastor sta je voor onze militairen met hun (religieuze) levensvragen, als mens deel je het leven van onze militairen in Nederland, tijdens oefeningen,  en op missie. Daar moet je voor voelen en talent voor hebben. Defensie is een bijzondere wereld, met bijzondere mensen in een bijzondere werkomgeving.

Iedere krijgsmachtaalmoezenier, 43 in getal, heeft een zogenaamde zending van de krijgsmachtbisschop ontvangen.  Zij werken verdeeld over de luchtmacht, landmacht, marine en de marechaussee. Als verantwoordelijke heb ik namens de RK kerk zorg voor mijn mensen zodat ze goed voor anderen kunnen zorgen. Onze leidraad is ons geloof waarin barmhartigheid, gerechtigheid en vertrouwen op nr 1 staan.
Namens de krijgsmachtbisschop stuur ik onze krijgsmachtaalmoezeniers aan. Daarbij hoort ook overleg met andere levensbeschouwingen/godsdiensten binnen defensie. Samen proberen we het moreel van onze militairen hoog te houden. Zodat ze geestelijk opgewassen zijn tegen hun zware taak; en elkaar en de samenleving kunnen dienen in moeilijke omstandigheden. Dat kost vaak offers. En dat is niet niks.

Voel je voor het vak van  krijgsmachtaalmoezenier  en voldoe je aan de aanname-eisen dan word je van harte uitgenodigd te solliciteren.  We zijn geregeld op zoek naar nieuwe collega’s. Bijzonderheden staan op de pagina NIEUWE VACATURES 2022  van deze website. Van harte welkom!

Jean Paul Thöni
HoofdKrijgsmachtaalmoezenier