Conferenties inleiding boeddhisme

Conferenties inleiding boeddhisme 2022

Regelmatig organiseren we een tweedaagse themaconferentie waarin we een aantal basisbegrippen uit het boeddhisme bestuderen en onderzoeken we hoe we deze kunnen toepassen op ons dagelijkse leven. De eerstvolgende conferenties in 2022 zullen op de volgende data zijn:

- 11,12 mei 2022
- 14,15 september 2022

Tijdens deze anderhalve dag worden er een aantal richtlijnen gegeven om je leven op een dusdanige manier in te richten dat dit bevorderlijk is voor het welzijn en geluk van jezelf en voor anderen. Daarnaast richten we ons op een aantal onderliggende principes uit het boeddhisme. We wisselen de theorie af met een aantal eenvoudige meditatieoefeningen.

Het doel is te onderzoeken of en hoe jij een aantal van die richtlijnen kunt toepassen in je dagelijkse leven, een praktische benadering dus. De conferentie is bedoeld voor een ieder die interesse heeft in boeddhisme, maar ook voor personen die inspiratie zoeken om meer geluk en minder stress te ervaren in hun leven.

Wat komt aan bod tijdens deze conferentie:

  • Levensverhaal van de Boeddha en daarmee samenhangende thema's.
  • Overzicht en geschiedenis van de verschillende boeddhistische tradities.
  • Het 'nobele achtvoudige pad' en de toepassing daarvan in het dagelijkse leven. 

Tijdens het avondprogramma krijgen we bezoek van monnik lp sander khemadhammo. Hij zal meer vertellen over zijn leven als monnik binnen het boeddhisme. Lp Sander is monnik in de Thaise Dhammakaya traditie. Meer informatie over zijn traditie vind je hier

Lp Sander
Lp Sander