Nieuwsoverzicht

Sin is my business, Gert Pennekamp

Onbepaald
‘Sin is my business’ Deze tekst staat op het visitekaartje van een Engelse collega-vlootpredikant. ‘Moet je ook doen’, zei hij met een dikke smile op zijn gezicht, ‘dan krijg je de mooiste gesprekken!’. Ik denk dat ik begrijp wat hij bedoelt, maar of ik het echt een goed idee vind?’. Toegegeven het is een prikkelende tekst, sex and sin sells , maar is dit mijn unique selling point?

25 januari : Meet & greet - Soldatenkerk

Onbepaald
Meet & greet – Soldatenkerk Van harte welkom! Militairen, thuisfront, veteranen, burgers, geïnteresseerden vanuit de regio: iedereen is van harte welkom bij Meet & greet – Soldatenkerk, een initiatief van enkele dominees bij Defensie. Deze bijeenkomsten hopen we voortaan een aantal keren per jaar te houden om zo een platform voor ontmoeting te bieden. Militairen en niet militairen. Net buiten de hekken van kazerne of veld, zoals 25 januari 2018 in het Echo’s Home te Ermelo, houden we een korte dienst. Vooraf de optie om deel te nemen aan een maaltijd en ook achteraf de gelegenheid om bij te praten of kennis te maken bij een bak koffie. ‘Zo brengen we het concept van de dienst te velde wat dichter bij huis’, aldus •n van de initiatiefnemers. www.dgv.nl/pgv ds. Mark Boersma, 0620615262

Thanksgiving Recept

Onbepaald
In de States wordt Thanksgiving enthousiast gevierd op de vierde donderdag van november. De vrijdag erna is inmiddels ook een fenomeen: Black Friday. Behalve shoppen to the max, wordt er deze dagen ook gepresteerd in de keuken!

'Heilige strijd', ds. Klaas Henk Ubels

Onbepaald
Heilige strijd - Beatrice de Graaf is als hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen een autoriteit is op het gebied van terrorisme en in die hoedanigheid bekend van de tv. Zo zit ze met enige regelmaat bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD om in heldere bewoordingen haar visie te geven op terrorisme en de dreiging die daarvan uitgaat. Wat velen niet weten is dat Beatrice de Graaf ook een protestants gelovige is die wekelijks de Jacobikerk in Utrecht bezoekt. Als gelovige heeft zij zich verdiept in religieuze en theologische vragen over de dreiging van terroristisch geweld en over veiligheid. Zij heeft haar gedachten in de vorm van een essay op papier gezet, dat is uitgegeven onder de titel Heilige strijd – Het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad.

'Contrabands', ds. Gerard van Driesten

Onbepaald
Contrabands. Op een uitzonderlijk warme oktoberzondag mocht ik onlangs een bezinningsmoment verzorgen voor een groep infanteristen in de eindoefening van hun Vak Technische Opleiding. Een pittig traject van zo’n negen maanden waaruit nieuw kader voor de infanterie wordt geboren. Net uit de nachtelijke verplaatsing gekomen konden ze aanschuiven voor koffie met taart, de teken verwijderen en hun blaren verzorgen. In het opkomende zonnetje op de verlaten site hebben we eerst geluisterd naar Louis Armstrongs ‘Go down Moses’ en ons vervolgens verdiept in het verhaal van de Exodus. Ook voor wie niet vaak meer een kerk van binnen ziet een inspirerend verhaal.

Marionet, ds. Kees Jan Rodenburg

Onbepaald
Marionet, Niemand wil graag een marionet zijn, maar soms ben je het even. Zoals tijdens Prinsjesdag. Zodra de koning zijn paleis verlaat tot het moment dat hij terug is schieten mortieristen uit ’t Harde elke minuut een granaat de lucht in vanaf het Malieveld. Het volk moet weten dat de koning in de Ridderzaal de troonrede uitspreekt.