Over ons

WAAR STAAN WIJ VOOR?

Humanistisch geestelijk verzorgers geloven in de kracht van mensen. Mensen zijn een bron van inspiratie, troost en levenswijsheid. Door onze verhalen te delen delen we ons leven. Delen we onze hoop, dromen, angsten, vragen en antwoorden.

Militair zijn heeft effect op wie je bent, hoe je je voelt, hoe je denkt, hoe je tegen het leven aankijkt en wat je waardevol vindt. Jij hebt eigen herinneringen, verlangens, beelden, opvattingen, normen en waarden. Dat maakt jou tot wie jij bent. Weten wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naar toe wilt, helpt in moeilijke tijden. Het is een kunst om op je eigen manier in het leven te staan.

 

Voor wie?

Geestelijk verzorgers zijn, overal waar militairen gaan, voortdurend beschikbaar voor individuele begeleiding van het personeel, zowel militair en burger, en hun relaties. Er zijn ook buiten Nederland geestelijk verzorgers geplaatst, bijvoorbeeld op de Antillen en op diverse plaatsen in Duitsland.

 

Wie zijn wij?

Het team humanistisch geestelijk verzorgers van defensie is een veelkleuringe groep van mensen met verschillende achtergronden en uit alle lagen van de Nederlandse bevolking. We werken voor de Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee. 

Wij zijn goudzoekers naar persoonlijke verhalen die het leven de moeite waard maken. Het leven kan op veel manieren geleefd worden. Jij kan dit leven samen met anderen kleur en zin geven. Wij bieden jou de eerste hulp bij mens zijn en laatste hulp bij ongelukken.

 

Contact