Nieuwsoverzicht

Internationale Militaire Bedevaart Lourdes 2019

Nederlands
Duizenden militairen gaan in mei op bedevaart naar Lourdes. Uit alle landen van de wereld komen ze samen om elkaar te ontmoeten. U kunt ook mee. Jonge militairen zelfs tegen sterkt gereduceerd tarief! Voor een paar tientjes per dag een 'life experience'! In het vervolg van dit bericht lees je meer. Vier dagen kameraadschap, inspiratie en gezelligheid. Je moet het maar kunnen ;-)

Waakzaam - Judith Cappon-Vogel

Onbepaald
Waakzaam Onlangs bezocht ik museum De Fundatie in Zwolle, waar op dit moment een prachtige expositie is van beelden van Giacometti en Chadwick. Eén van de beelden die mij intrigeerde, was het beeld ‘Watcher’ van Lynn Chadwick. Ik moest denken aan soldaten die wachtlopen. Op kazernes doen ze dat niet meer zelf, vaak wel tijdens oefeningen. Waken, in de gaten houden dat niemand het terrein op komt die er niet thuis hoort.

Vertrouwen, ds. Ko Sent

Onbepaald
Het werk van een militair brengt hem en haar op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Zo heb ik tijdens mijn laatste uitzending naar Irak, met een groep militairen een bezoek mogen brengen aan Lalish, een dorpje ten noorden van Mosul met een bijzondere betekenis. La-lish is de heilige plaats van de Jezidi’s, een bevolkingsgroep met een eigen godsdienst die veel te lijden heeft gehad onder het Kalifaat van IS.