Nieuwsoverzicht

Onze hulp, ds. Helga Knegt

Onbepaald
Mijmering: Onze hulp Binnenkort ga ik voor het eerst op uitzending. Het opwerken is een merkwaardig gegeven. Soms ben ik met mijn hoofd al bijna weg. Dat speelt vooral als ik bezig ben muziek te verzamelen voor de bezinningsmomenten. Op een ander moment spreek ik mannen die net terug zijn en kijk ik mee terug op hun voorbereiding, bijna een jaar geleden.

Mijmering We zijn niet bang! Ds. Wim van Domselaar

Onbepaald
Wij zijn niet bang! Het is al weer weken geleden dat we werden opgeschrikt door een terroristische aanslag in Barcelona; een man reed met een bestelbus over de Ramblas met als gevolg doden en gewonden. Opnieuw een aanslag op nietsvermoedende mensen op een plek waar zij ontspanning zochten. De dag na de aanslag was er een demonstratie in het hart van de stad waarbij mensen scandeerden: “Wij zijn niet bang”.

Marionet, ds. Kees Jan Rodenburg

Onbepaald
Marionet, Niemand wil graag een marionet zijn, maar soms ben je het even. Zoals tijdens Prinsjesdag. Zodra de koning zijn paleis verlaat tot het moment dat hij terug is schieten mortieristen uit ’t Harde elke minuut een granaat de lucht in vanaf het Malieveld. Het volk moet weten dat de koning in de Ridderzaal de troonrede uitspreekt.