Het Jaarschrift 2020 is uit!

Mensen helpen mens te blijven

Een kleine greep uit het nieuwe Jaarschrift 2020:

Dominee Jan Peter van Bruggen geeft les aan een groep militairen op de Antillen. Hoe is het klimaat daar eigenlijk in een tijd van Black Lives Matter?

        

Dominee Wim van Domselaar in gesprek met enkele militairen. Het nuldelijnswerk in beeld gebracht. Wat gelooft u nu precies dominee?

Dominee Ids Smedema in zijn werkkamer in de Frederikkazerne te Den Haag. Als predikant-secretaris heeft hij een eigen takenpakket en ondersteunt hij de Hoofdkrijgsmachtpredikant dominee Klaas Henk Ubels. Hoe zit dat met de scheiding van kerk en staat en predikanten die op kosten van de overheid bij Defensie werken? In het Jaarschrift 2020 geeft hij uitleg.

En nog veel meer!!! Dit jaar  vertellen de predikanten iets over hoe het geloof in hun werk naar voren komt.

Klik hier: Jaarschrift 2020

 

Meer nieuws

Vertrouwen, ds. Ko Sent

Onbepaald
Het werk van een militair brengt hem en haar op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Zo heb ik tijdens mijn laatste uitzending naar Irak, met een groep militairen een bezoek mogen brengen aan Lalish, een dorpje ten noorden van Mosul met een bijzondere betekenis. La-lish is de heilige plaats van de Jezidi’s, een bevolkingsgroep met een eigen godsdienst die veel te lijden heeft gehad onder het Kalifaat van IS.