Valentijnsdag

Het zal weinigen zijn ontgaan dat het Valentijnsdag is geweest. Als je het zelf al niet had bedacht dan werd je er wel via de media aan herinnerd er aandacht aan te geven. Een bloemetje, kaartje of cadeau voor je geliefde of zelfs het verklaren van je liefde aan wie je op het oog hebt.

Om hier op aan te sluiten moest ik denken aan twee popsongs. De eerste waaraan ik moest denken  was ‘Love of my life’ van Queen.  Onlangs zag ik de film Bohemian Rapsody over het leven van de zanger van Queen, Freddy Mercury. Hij schreef, zo blijkt uit de film, het lied ‘Love of my life’ voor zijn geliefde Mary Austin. Zijn opmerking bij dit lied is dat Mary hem werkelijk kent en begrijpt. Niemand kent hem zoals zij hem kent. En ondanks zijn turbulente leven en dat hun wegen uiteen gingen is die band blijven bestaan tot op het laatst. Ik vind dat een ontroerend verhaal over hoe sterk een liefdesband kan zijn en hoeveel de liefde kan trotseren.

De andere popsong die mij in gedachten kwam is ‘True Colors.’ Gezongen door o.a. Cindy Lauper en Phil Collins. De tekst spreekt mij bijzonder aan. 

I see your true colors

Shining through

I see your true colors

And that’s why I love you

So don’t be afraid to let them show

Your true colors

True colors are beautiful

Like a rainbow

Het gaat over gezien worden. Iemand ziet jouw ware kleuren, ziet wie je bent, hoe je bent. En je wordt uitgenodigd daarmee tevoorschijn te komen. Je wordt verlokt je eigenheid te laten zien, om dat wat jou uniek maakt niet te verbergen.

Gezien worden zoals je bent. En dat er een ander is die niets liever wilt dan dat jij jouw kleur laat zien is het mooie van de liefde.

Tenslotte kan een prachtige zin uit de Bijbel over de liefde niet ontbreken ‘Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

Meer nieuws

Waakzaam - Judith Cappon-Vogel

Onbepaald
Waakzaam Onlangs bezocht ik museum De Fundatie in Zwolle, waar op dit moment een prachtige expositie is van beelden van Giacometti en Chadwick. Eén van de beelden die mij intrigeerde, was het beeld ‘Watcher’ van Lynn Chadwick. Ik moest denken aan soldaten die wachtlopen. Op kazernes doen ze dat niet meer zelf, vaak wel tijdens oefeningen. Waken, in de gaten houden dat niemand het terrein op komt die er niet thuis hoort.