WAT EEN MISSER.... ANONIEM UIT MALI

Een spits miste in de laatste minuut een opgelegde kans op een doelpunt. Daardoor miste zijn team het kampioenschap. Toen hij van het veld liep wachtten twee maten hem op. De spits beklaagde zich over zijn blunder. Eén maat zei: Nou ja, niemand is volmaakt. De andere maat zei: Nou ja, behalve Donald dan, een vriend van mij. Die heeft z’n hele leven nog niks verkeerd gedaan. Het viel even stil.

Iemand die nog nooit wat verkeerd heeft gedaan vroeg de voetballer? Inderdaad, mijn vriend Donald heeft nog nooit iets verkeerd gedaan. Hij zit in de auto te wachten. Als we straks wegrijden kun je hem zien. Hij heeft nog nooit gestolen, nooit iemand vermoord, nooit overspel gepleegd, hij is nooit jaloers, mist nooit een kans voor open doel, hij liegt niet, is nooit laf, doet niemand pijn, besodemietert niemand. “Ja hoor, me neus – zulke mensen bestaan niet! Hij zal toch wel…”Donald is nog nooit hebzuchtig geweest, laat nooit afval slingeren, is nog nooit dronken geweest, ik heb hem nog nooit gehoord over een wrok, nooit betrapt op een roddel, hij komt nooit te laat, maakt nooit ruzie. Ik heb hem nog nooit horen klagen, vloeken of schelden. Hij eet nooit teveel, is nooit grof of gemeen of gierig ….

“Maar is dat dan nietuh….?” Ik zweer je, Donald kijkt nooit naar porno, hij veroordeelt niemand, hij is niet sentimenteel of haatdragend. Hij rookt niet, hij gaapt niemand aan en kijkt mooie vrouwen niet na. Donald is echt zonder zonden. Oh ja, en er is nog iets?

“Wat dan?” Donald komt niet in de hemel. “Ja tuurlijk, de hemel is niet voor saaie rakkers!” Nou, ik bedoel eigenlijk:  Donald is van hout. “Ja maar, jij zei dat ‘ie een perfect mens was!?” Nee, dat maakte jij er van. Donald maakt nooit fouten, maar hij doet ook niks.

“Ja, dus….”zie de falende spits.

Duhus, maakt het verder niets uit of je de rest van je leven niks verkeerds meer doet. Met het vermijden van fouten kom je niet in de hemel.

“Godsamme!”, zei de spits. “Waarmee dan wel?”

“Ja,” zij zijn vriend, “dát is een heel boeiende vraag!”