Uitwisseling tussen de Philippine Air Force en de Diensten Geestelijke Verzorging

Op 28 februari 2024 organiseerde de Filippijnse luchtmacht, via het kantoor van de Chief Air Chaplain, het Key Leader Engagement event met internationale genodigden uit Nederland. Het event richtte zich op het leveren  van spirituele en pastorale zorg aan militair personeel. Het event werd gehouden in de Agunod Hall op de Col Jesus Villamor Air Base in Pasay City.

Bijgewoond door kapelaanofficieren van de PAF en andere belangrijke diensten, waaronder BGen Daniel D. Tansip CHS, Chief Chaplain Service, AFP; Kol Ali Eddaoudi, hoofdkrijgsmacht Islamitische Geestelijke Zorg MOD van Nederland; en de heer Ron Geenen, directeur van de militaire Diensten Geestelijke Verzorging en onafhankelijk voorzitter van het bestuurscollege van de Diensten Geestelijke Verzorging, omvatte de activiteit belangrijke discussies over de beste praktijken van de militaire geestelijke zorg van beide landen en de ontwikkeling van pastorale zorgprogramma's voor mannen en vrouwen in uniform.


De PAF bevestigt opnieuw haar inzet om de benadering van spirituele en pastorale zorg voor PAF-personeel en afhankelijke personen te verbeteren door middel van uitwisselingen met internationale tegenhangers.

Bron: Facebook PAF