Vacature Humanistisch Geestelijk Verzorger

Zoekt u een baan waarin u echt iets betekent? Als Humanistisch Geestelijk Verzorger bij Defensie handelt u vanuit de humanistische levensbeschouwing. U staat onze militairen, burgerpersoneel en hun naasten met verschillende levensthema’s bij en biedt hun steun op zowel persoonlijk als ethisch vlak.

Dit gaat u doen

Militairen zijn altijd in beweging, u staat er bij stil. U draait mee in het militaire leven en daar voert u individuele- en groepsgesprekken, verzorgt en organiseert u bezinningsbijeenkomsten, herdenkingen en vormingsactiviteiten. Verder geeft u gevraagd en ongevraagd advies aan commandanten, neemt u deel aan multidisciplinair overleg en onderhoudt en ontwikkelt u de eigen professionaliteit.

De krijgsmacht heeft een breed scala aan werkgebieden voor Geestelijk Verzorgers zoals een militaire eenheid bij één van de krijgsmachtdelen (Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee). Maar ook de verschillende opleidingsinstituten, veteranenzorg en het vormingscentrum Beukbergen horen tot het werkgebied van de Geestelijk Verzorgers.

U werkt binnen een team van Geestelijk Verzorgers uit verschillende denominaties, ieder met zijn eigen inbreng en verantwoordelijkheden. Kenmerkend aan het werk van de Humanistisch Geestelijke Verzorger bij Defensie is dat u meegaat daar waar uw militairen ook heengaan: op oefening of bij een buitenlandse inzet.

Pluspunten van deze functie

  • Uitdagend, aantrekkelijk en afwisselend werk in een dynamische en maatschappelijk relevante werkomgeving.
  • Werksfeer: nergens maakt u deel uit van zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
  • Salaris: conform Arbeidsvoorwaardenakkoord (CAO) defensie
  • Vaste aanstelling na twee jaar goed functioneren.

Uw profiel

  • U heeft een doctoraal- of masteropleiding aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) afgerond. Voldoet u niet aan deze opleidingseisen, maar beschikt u wel over een gelijkwaardige relevante afgeronde academische opleiding, dan wordt u uitgenodigd toch te solliciteren. Een aanvullende opleiding binnen de aanstelling kan dan tot de mogelijkheden behoren.
  • U weet zich staande te houden in een hiërarchische organisatie en u bent zich bewust van uw eigen bijzondere positie binnen een militaire structuur.
  • U heeft geen bezwaar tegen (buitenlandse) oefeningen, uitzendingen en periodiek wisselende plaatsingen in Nederland.
  • U beschikt over de volgende competenties: flexibiliteit, eigenaarschap, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen, reflecteren en luisteren.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit.
  • U bent in het bezit van rijbewijs B of bent bereid deze binnen twee jaar te halen (op eigen kosten).

Een medische en psychologische keuring, een veiligheidsonderzoek en de benoemingsprocedure van het Humanistisch Verbond maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Interesse?

Voor meer informatie kunt u onze informatiemap aanvragen via HumGV@mindef.nl of bezoek onze voorlichtingsdag op 23 maart om 10:00 in de Base Chapel op Camp New Amsterdam (Huis ter Heide, Utrecht). Aanmelden voor deze dag kan tot woensdag 20 maart via HumGV@mindef.nl.

Solliciteren kan door uw cv en motivatie te sturen naar dhr. A.C. van Beersum via ac.v.beersum@mindef.nl. Solliciteren is mogelijk tot 6 april 2024. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 16 (vanaf 15 april t/m 18 april).